Brood-recepten

Index:

Ciabatta versierd :

Ingredienten

  • 2 Ciabatta`s, 1 grote pot pastasaus (Heinz), 1 ui in halve ringen, plakjes kaas (jong belegen). Eventueel reepjes paprika/verse tomaat in stukjes/olijven doormidden gesneden, Italiaanse kruiden

Voorbereiding(10min)

Oven voorverwarmen op 180 graden.Ciabatta`s in vieren snijden en doormidden.Ui even in olijfolie zacht bakken met eventueel de paprika en tomaat.

Bereiding(15min)

Saus op de ciabatta`s smeren.Ui/paprika/tomaat erover verdelen.Plakje kaas er bovenop en tenslotte de kruiden er bovenop strooien.Op 2 ovenplaten verdelen. Ongeveer 8 min in de oven op 180 graden.Na 4 min wel even de ovenplaten verwisselen zodat de onderste boven komt!

Volkorenrozijnen-notenbrood :

Ingredienten

  • 500gr volkorenmeel, 200gr rozijnen, 125gr cranberry-notenmix (of een andere mix), snufje zout, 2 el lichte basterdsuiker, 1 el koekspeculaaskruiden, 7gr droge gist, 250ml lauw water.

Voorbereiding

Volkorenmeel eerst zeven. Rozijnen 15min in water zetten en daarna goed laten uitlekken.Noten klein snijden.

Bereiding

Alle ingredienten, behalve de notenmix, met een mixer met deeghaken 5 min kneden. Dan met de handen de noten erdoor kneden. De bol deeg in een kom, afgedekt met plastic, 1 uur laten rijzen.Daarna de oven voorverwarmen op 200 graden. De bol deeg met de handen kneden en vormen tot een brood. Nog een ½ uur narijzen en ongeveer 40min in de oven bakken. Het brood af en toe, wanneer het in de oven staat, met een kwastje met water bestrijken.

Volkoren zemelenbrood :

Ingredienten

  • 500gr volkorenmeel, 1 el zout, 2 el olijfolie, 3 el tarwezemelen, zakje droge gist, 350 dl handwarm water.

Voorbereiding

Alles door elkaar kneden. Wanneer het deeg te droog is dan wat extra water toevoegen. Is het deeg te nat voeg dan wat extra meel toe. Maak er een mooie bal van en laat het een uurtje rijzen.

Bereiding

Oven voorverwarmen op 250 graden. Na een uurtje het deeg vormen tot een mooi brood. Het brood bedekken met zemelen. Doe het 15 min in de oven op 250 graden. Daarna de oven op 200 graden zetten en het brood nog 15 in de oven. Wel af en toe een beetje water sproeien op het brood.